tisdag, augusti 28, 2007

Obegriplig dumhet



Noterar i dagens SVD att personalen på SVT fått fylla i en enkät om hurvida så kallade programprofiler som tagit steget (det logiska) till kommersiella kanaler skall få komma tillbaka till SVT eller ej. 26,8 % svarade nej och 12,8 % svarade kanske. Personligen häpnar jag och ställer mig ytterst frågan till om dessa personer överhuvudtaget skall arbeta (menar verkligen överhuvudtaget) när de uppvisar en sådan obeskrivlig dumhet. tror de fortfarande att det är sjuttiotal. För en gångs skull delar jag åsikt med Stina Lundberg Dabrowski som anser att frågeställningen är absurd, sannerligen den är galen vad är vitsen med en sådan fråga? Kan någon förklara?
Att det sedan är så att förlusten av dessa så kallade programprofiler är det bästa som hänt SVT är en annan sak. Det kan förhoppningsvis innebär att tittaresiffor sjunker och att statstelevisionen kan stöpas om och bli en samlingplats för mer nischade program.

Noterar att Fokus förutom en fin artikel om upphovsrätten väljer att ha med en artikel om nörden nya roll i populärkulturen. Var inte det ämnet på tapeten 2004? Ber att notera att det sistnämnda inte har med rubriken att göra.

Inga kommentarer: