fredag, maj 30, 2008

Lön

I kölvattnet av strejk med tak för lägsta lön kan jag inte låta bli att undra över relevansen med att titta på lönen per månad? Är inte lönen på arbetade timme mer intressant? Då skulle det förmodligen visa sig att de så kallade prestigeyrken är löjligt underbetalda och att tex statligt anställda är den nya ekonomiska överklassen. Men jag inser att det är att svära i den pragmatiska kyrkan så för att göra det hela ännu värre viskar jag rörlig lön...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har nog rätt angående prestigejobb och löner. Skulle man tex slå ut vad en biträdande jurist tjänar kontra nedlagd arbetstid så skulle lönen inte vara imponerande. De flesta jag känner som har sk prestigejobb i Sthlm (i Malmö finns inga prestigejobb eller karriärmöjligheter) har även gått in i väggen efter ett tag. Även om statliga jobb har tappat lite av sina fördelar (bla pga ständiga neddragningar uppsägningar etc där försäkringskassan är ett lysande exempel) så har statligt anställda bra löner, längre semester och kortare arbetstid. Själv står nuförtiden jag utanför allt det där och försöker sätta min egen dagordning. kanske lyckas.

Martin Cöster sa...

Att de så kallade prestigejobben finns i Stockholm men inte i Malmö säger mycket respektive stads karaktär (Frankfurt v.s Berlin): Men det är en annan diskussion. Jag hoppas verkligen att du lyckas sätta din egen dagordning, det är trots allt drömmen och en slags väg emellan de två andra.