torsdag, juni 09, 2005

Bloggdebatten
Year of Madness favorit Johan Croneman står i centrum iden s.k. bloggdebatten (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1404&a=425317&previousRenderType=3) i vanlig ordning en debatt som berör personer innanför de tramsiga tullarna i Stockholm. Cronemans antagonister leds av Linna Johansson på Expressen (http://expressen.se/index.jsp?a=295348) uppbackad av denna tidnings skribenter och tillika proffsbloggare. De som följt debbatten inser säkert att den är bisarr och relativt obetydlig i ett större sammanhang. men det finns en aspekt som jag saknar och det är vad dessa mediepersoner kan göra för bloggen? Ta Linda Skugge som exempel (http://expressen.se/bloggen/linda/) hon har alla förutsättninagr att bli en historisk bloggare, denna trista otroligt genomsnittsliga skribent som är essensen av alla trista mammatidningar har alla förutsätningar att bli det Gudrun Schyman var för rajvkulturen på 90-talet. Nämligen den som gör det hela ointressant och helt meningslöst. Finns det verkligen behov av ännu en röst för den starkaste av alla grupper i samhället de moraliserande föräldrarna? De som i förtäckta ordalag försöker pracka på oss andra vanliga ohederliga medborgare, cyckelhjälm, mjukbrallor och köttbullar med lingon. Var inte tanken alternativt den naiva förhoppningen att bloggar skulle bli ett organ personer som inte stämde på nedanstående beskrivningar:
1. Föräldrar som bor Kungsholmen eller platser med liknade vanlijlatte tätthet.
2. Homosexuella medleklassmän som arbetar inom kultursfären.
3. Personer av valfritt kön som slaviskt följer alla trender, gör en häftig tidning som de skriver och trycker själv. De bor dessutom på rätt sida av Sofo alternativt Möllevången
4 Pol. Magare med manchesterkavaj.
Skulle inte bloggar kunna vara ett utmärkt forum för mäninskor som lever sitt liv i en deprimerande ensamhet, som är dränerande på allt självförtoende. De är så rädda för andra mäninskor att deras blick ständigt betraktar deras lite för stora sneakers. Något som för övrigt gör dem till utmärkta bloggare rent fysinomiskt då blicken konstant vilar emot tangentbordet. Mäninskor utan någon fast punkt i tillvaron, ensamma jävlar som saknar ett forum. Ja personer som jag helt enkelt. Så snälla Skugge, Nunstedt; Ebba och alla ni andra som ska sluta röka eller köpa jeans tillsammans, lägg av för fan! Ni redan ert på det torra, låt oss andra som ständigt vandrar runt i skuggornas rike få sola oss i glansen en stund. Även om jag inte har det så finns det dom som har något att berätta, för det är uppenbart för alla, vid det här laget att ni inte har något av värde att förtälja. Kan ni inte träffas på något vanlijlatteställe med era bärbara Mac och diskutera istället, ni uppehåller bara massa utrymme på nätet för oss andra vanliga dödliga.

P.S De har hypats ett bra tag nu men jag kan inte låta bli att rekommendera Eurosport (http://www.eurosportmusic.tk/). Speciellt deras tell no one about tonight gör mig lycklig på det där viset som det bara går att vara på sommaren. De ska enligt hemsidan byta namn, ett namn som de annonserar på klubb Patsy på fredag, mitt tips är att gå dit. personligen missar jag det hela eftersom jag är bortrest. Vilket innebär att det blir loosertecknet för mig hela helgen för villken gång i ordning vet jag inte, tappade räkning för länge sedan.

Inga kommentarer: