torsdag, november 08, 2007

Cavalli

I vanlig ordning innebär HM:S årliga samarbete med en stjärndesigner hysteri och stor massmedial uppmärksamhet. Men frapperande få har nämnt det faktum att Cavallis kläder är fula svennebanan plagg. För det är väl inte så att det finns kvar människor som anser att David Beckham är en stilikon?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är du ironisk nu? /MH

Martin Cöster sa...

Ironi är numera en hållning som endast rä förbehållen de kretsar som har arbetat eller arbetar med tidningen Stureplan. Angående svennebanan begreppet så avser jag är en estetisk postionering inte en eventuell socioekonomisk grupp. Det innebär inte att Cavallis samtliga plagg ser ut som de bars av fotbollspelaren Christian Wilhelmsson, men den kommunikation som finns i kläderna känns mer nattklubben V än sober minimalism (om det nu är en motpol). Att den stil är ful är en personlig åsikt, och med handen på hjärtat så kan jag ha missat eventuella sågningar av hans kollektion. Men den passar bra i den målgrupp som attraheras av gratsitidningarnas lättviktighet och deras nyvunna intresse för det om kallas mode.

Martin Cöster sa...

Ska naturligtvis vara: Ironi är numera en hållning som endast är förbehållen de kretsar som har arbetat eller arbetar med tidningen Stureplan.

Anonym sa...

Jag värderar och beundrar din raka och ärliga uppfattning. (Jag har ej jobbat på pamfletten Stureplan.)