tisdag, november 06, 2007

Vuxendomen



I vissa delar av den mediala floran talas det om gubb och att nu är det inne att vara vuxen. Även om det trendmässigt peakade för 1,5 år sedan så är det ganska kul. Urbana människor som är över 25 positionerar genom att välja ut exklusiva delar av vuxendomen, delar som till viss mån tyder på att du inte vill bli vuxen. Sociologiskt är det naturligtvis ingen skillnad emot 90-talets leksakssamlande. Som så mycket annat är det stockholsmcentrerat så det föreslår och det har sitt ursprung
  • här
  • . Men det skulle vara intressant att ta ett större grepp på det hela. Men mer om det en annan gång, tiden rinner i från mig.

    2 kommentarer:

    Anonym sa...

    "Urbana människor som är över 25 positionerar genom att välja ut exklusiva delar av vuxendomen, delar som till viss mån tyder på att du inte vill bli vuxen."

    Det där har jag också funderat lite på. Just det att man väljer ut vissa delar av vad det innebär att vara vuxen, typ fina kläder från Ralph Lauren, Hemingway etc. Men jag undrar om de är lika intresserade av sånt som VERKLIGEN är vuxet, t.ex att skaffa barn och ta ansvar för nån ansvar för andra än sig själv. Antagligen inte lika ballt.

    Martin Cöster sa...

    Precis man väljer ut det urbana och balla (som ofta på lösa grunder kan sättas in i diverse kontexter) Så det som vid en första anblick är det diametralt motsatta emot at samla leksaker är naturligtvis detsamma. Fast samtidigt stämmer en del in på mig själv (hemmingway är snarare pubertal men ändå). Funderar på längre utlägning i ämnet men då krävs en förmodligen en hel del självkritik, men det brukar å andra sidan vara trevligt.