onsdag, november 12, 2008

bisarr samtid

Att det finns personer som läser tidningen King är något mitt förstånd aldrig lyckats reda ut. Men efter att läst den här krönikan inser jag att de nått nya lågvattenmärke inom genre svenska herrmagasin. Vilket nästan föranleder en läsning.
Något helt annat känns som Malmö blir 2009 års Göteborg det vill säga den svenska stad som kommer att hajpas mest av Stockholm i det extremt centraliserade Sverige nästa år. Sist det begav sig var väl i början 00-talet då Malmö fick rollen som Sveriges Berlin, vad blir det denna gång?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, håller nog med? King tillhör den målgrupp som har som vision att se ut som en dansk modell, som lever och vill se ut som en skyltdocka iförd Jil Sander. Att Paolo Roberto diskuterar matlagning är väl ganska väntat, vilket ämne är han inte med och debatterar om, mode?

http://se.youtube.com/watch?v=CEZ7uta14nw

om världen ändå skulle vara så enkel?

Anonym sa...

"Malmö - Sveriges New York"

Martin Cöster sa...

Paolo har av någon anledning lyckats nå stora delar av befolkningens hjärta som en slags bisarr variant på renässansmänniskan. Dessutom var han den som i valet 2002 fick flest personröster (ca 7000) ett starkt argument emot den varianten av demokrati. Däremot passar han väldigt väl in i King kontexten.

Martin Cöster sa...

Malmö som new york kan funka men hindras troligen av urinvånarnas lokalpatriotism och längtan efter förr.