tisdag, april 25, 2006

Idrottsdebatt.


Personligen gläder ditt mig att den annars så omhuldade idrottsrörelsen på sistone om än trevande börjat utsättas för vad som kan liknas för en kritisk granskning i senaste numret av magasinet Arena http://www.arenagruppen.se/ag5/start.asp kan vi läsa en intressant artikel av kontroversielle filosofen Torbjörn Tännsjö och Claudio M Tamburrini om idrotten och dess genussyn. Eller snarare ställs frågan om varför män och kvinnor inte tävlar tillsammans på sin spets. I andra artiklar tas även det hetroidealet som råder inom idrottsrörelsen upp. Ett ideal som har diskuteras realtivt flitigt de senaste dagarna framför allt i alla sportfantikers husorgan aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,814741,00.html.

Det apropå den enligt utövare rådande nolltoleransen gentemot homosexuella inom idrottsrörelsen. Vill därför påminna om Justin Fashanu ni kan läsa en summering av hans karriär här http://en.wikipedia.org/wiki/Justin_Fashanu (väljer att hedra honom med en bild ovan)En man som verkligen fick lida för att han var homosexuell och duktigt i fotboll, detta dessutom i England, där omklädningsrumsjargongen verkar vara ännu värre än i lilla Sverige. Att sedan tv 4-programmet drevet gjorde ett inslag om elitsatsning bland barn, låter jag var okommenterat något som för övrigt gäller hela det programmet.
Till sist en fråga, när ska P3 säljas ut och få agera reklamkanal tillsammans med radio rix och övriga, fast då på lika villkor?

Lyssnar på: Triple R Friends are silence,

Inga kommentarer: