söndag, augusti 10, 2008

klen hipster debatt (igen)

Den flitigt kommenterade men mediokra artikeln om hipsters http://www.adbusters.org/magazine/79/hipster.html kan ni gärna parallelläsa med denna kommentar http://imomus.livejournal.com/390994.html. Då den tar upp en del brister i Adbuster artiklen, dock är jag inte helt överrens med författaren här heller finner faktiskt en poäng i en av kommentarerna de som annars städnigt misskrediteras.

" Hipster culture is not a monoculture - there are a million gradiations, all as full of people who are empty trendoids as they are of people who are doing genuinely interesting things."

Hipstertermen dras med samma problem som medelklass diton, den betecknar en grupp som är överbefolkade men tremen kvarstår och utgör idag beteckning för hela Sveriges befolkning. Vilket resulterar i att den förvandlas till ett urvattnat begrepp utan innehåll som utan ett bekskrivande prefix inte kan säga något om samtiden. Detsamma med betckningen hipster idag den beskriver en grupp som är överbefolkad ocg i sådan grupper tenderar de sämsta att synas och då kan vi göra det enkelt för oss och kalla dem konsumenter utan vare sig mening eller mål. Men verkligheten är som bekant mer komplicerad än så, något som ofta glöms eller alternativt väljs bort när det blir dags att göra en artikel i ämnet.

P.S Blogger har ändrat något i mina inställningar därav de taffliga länkarna.

Inga kommentarer: