fredag, juli 20, 2007

Platt tv

  • Barbro Hedvall
  • sällar sig till skaran som upprörs över regeringens present till prinsessan på hennes 30-årsdag. Visserligen älskar jag formuleringar likt: "En regering som finner det lämpligt att presentera landets blivande statschef med en platteve på hennes 30-årsdag har demonstrerat sin fullständiga brist på känsla för stil och kultur och sin oförmåga att se över villahäckarna i Täby."
    För vid en första eftertanke inser jag att den som kläckte iden att köpa en platt-tv till Victoria borde inför allmänheten kölhalas längs med skeppet Vasa, tills dess att personen i fråga insett vad han/hon ställt till med. Platt tv är själva symbolen för svenneriet/ondskan och symboliserar lättja och förfall samt ett förakt gentemot den goda smaken.

    Men vid en andar eftertanke och efter att betraktat bilder av prinsessan och dennes tilltänkte inser jag att de utstrålar alla ovan nämda ting och att regeringen återigen visat provat på trendkänslighet vad det gäller den "vanlige" svensken och dennes behov. Bratifieringen av svensk överklass har ju som bekant betytt att en fördumning och svennefiering av densamma, kungahuset utgör inget undantag. Såldes är det inte bara demokratisk skäl som talar för att republik utan även smaken.

    1 kommentar:

    Anonym sa...

    Gratulerar! Det bästa som har skrivits på Y.O.M. hittills! Fortsätt såhär!!