tisdag, november 29, 2005

En första titt på 2006.

Har tidigare förvarnat om både listor för 2005 samt framåtblickar emot det hedonistiska året 2006. Har dock allt mer insett att framåtblickar är mer intressant än tillbakablickar. Känner mig dock något kluven väljer därför med att vänta med att slå på den stora trumman.

Feminism har på många olika vis varit omskrivet under 2005, bland annat genom FI och i sedvanlig ordning genom Gudrun Schyman. Överlåter eventuella analyser av det till mer bemedlade och kunniga individer. Är dock övertygad om att det kommer att vara Moderaterna som sätter agenda för det svenska samhället efter valet 2006, återigen är min privata åsikt ointressant. Men otivelaktigen talar en mängd fakta för att det blir just så. Moderaterna har nyligen utsett en ny jämställdhetspolitisk talesperson vid namn Kristina Alvendal. Är ni intresserad av hennes syn på jämställdhet rekommenderar jag http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_11141239.asp

Tror att fru Alvendal kommer att ligga rätt i tiden vad det gäller feminism 2006. Eller rättare sagt det som allmänheten benämner som feminism. Slutsats det kommer att bli mer Alvendal, Frida Boisen och Blossom Tainton och mindre Schyman och Rosenberg 2006. Något som passar alldels utmärkt då 2006 enligt många förväntas bli det nakna året.

Inga kommentarer: