måndag, augusti 14, 2006

Barnvagnsmaffian



Under sommaren har mina möten med vuxna männinskor med tillhörande barnvagn (ofta med annan männinska i) varit frekventa. Möten som har fått mig att fundera över dolda agendor, hybris och lagstiftning. Ofta men absolut inte alltid tenderar personer med barnvagn att uppträda på ytterst ovärdigt vis och vädligt ofta sker detta i Vasastan eller på Kungsholmen. De tycks ha drabbats av en osund hybris ej att förväxla med den mer sunda släktingen kaxig. En överlägsenhet gentemot sina medresenärer (de flesta möten sker på bussar eller tunnelbanetåg) som påfallande ofta resulterar i att bussar blir försenade för att dessa marodörer vägrar att flytta på sig. Detta eftersom det tycks finnas en balk i den svenska grundlagen som ger nyblivna föräldrar immunitet emot att följa vanlig ordningsregler. Såldes har de flesta av mina bussturer denna sommar försenats av en pappa eller en mamma som valt att blockera dörren för att de tycker att denna plats gagnar deras egna syften bäst.

Värt att notera är även den förrvirring som tycks råda i bland huvudstadens nyblivna föräldrar, gällande vem de har i barnvagnen. Är det dottern/sonen eller hunden? Ofta tenderar nämligen föräldrarna att tilltala sina barn som om det är en labrador de talar med. Samma föräldrar kommer om 13 år undra varför deras barn skäms över att synas i offentligheten vid deras sida. När skammen egentligen är logisk konsekvens av ett bedrövligt beteende från föräldrarnas sida under de första åren av barnens liv.

P.S Nästa postning ska vara glad och handla om ett betydligt mer väsentligt ämne en småbarn/hundar, nämligen musik. Det kommer garanterat vara befriat från sarkasmer och andra snarlika elakheter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jo joman, jag tycker det vore battre om man visad lite vilja dar hemma i Sveige och gjorde som man gor dar jag ar nu, namligen tar ungen under armen. Jag har knappt inte sett en enda barnvagn men desto fler man (faktiskt valdigt mycket man) som lik Hoahoa har en liten batting under armen. Ratt kul nar det ar Rugby spelare som bar runt pa annu inte fardig ammade, smatt draglande.
Ja ja Big up fran Jonas