torsdag, augusti 17, 2006

idrott och droger

Idrott och droger i all dess former har en lång historia tillsammans, en historik fylld med skrönor och tarvligt beteende (fotbollspelare+alkhol). Den senaste veckan har svenska folket och framför allt alla helylle sportisar som inte lämnat barndomshemmet ännu förfärats. Det handlar om två före detta idrottsstjärnor som nyttjat den folkhemsdrogen kokain. Diskussionen om det var fel eller rätt är patetisk och därför lämnar jag den därhän. Hade dessa två föredettingar verkat i en miljö präglad av intelligens och rationalism, hade de kunnat erkänna sitt misstag och gå vidare. Tyvärr gör de inte det, de bor i sportland och kommer såldes fördömmas och mobbas för all evig framtid av sina axa ätande före detta vänner. Ty sportvärlden är dum, hemsk och saknar förmåga till eftertanke.

För några år sedan närvarade jag vid en presskonferens för det svenska fotbollslandslaget, en utställning som inleds med en så kallad öppen träning. det var omöjligt att säg aom det var råsunda eller skansen du befann dig på. Nere på planen sprang en massa bortskämda småpojkar runt, vuxna personer som aldrig behövt växa upp för mamma tvättade fortfarnade deras kläder. De fes, brottades och sparkade bollarna på varandra. Efter att de lekt av sig i hagen väntade snoppmätaretävling i duschen. På läktaren satt en rikets märkligare arter och bevittnade det hela, de så kallade sportisarna. Då de inte är tillräckligt bra på att fisa, brottas och mäta sina snoppar får de inte vara med i hagen. Men i bland får de komma och träffa sina förebilder som lyckats uppfylla den där vackra erotiska drömmen som de alla bar på. Att få duscha, fisa och kramas tillsammans med andra svennar som är sådär härligt sunda och helylle som bara idrottsmän och idrottskvinnor kan vara.

Jag hoppas att Patrik Sjöberg och Sven Nylander finner en fristad långt borta från sportens värld. Ett samhälle som har överseende med att du är mänsklig och insett att groddar smakar skit.

P.S Ber om ursäkt i fall inlägget är slarvigt skrivet men jag är på väg söderut semester väntar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Badade bastu med Nylander pa det anrika bastubadet Riberborg under varen -06 och lyssnade lange till hans ideer om restaurang verksamhet som han tydligen var pa gang att oppna denna sommaren 2006. Det tog inte lang stund innan man forstod att han sysslar med ett och annat av en sadan kvalitet som man garna haller pa med nar man som man sager: "kommer upp sig lite". Hans hoga rostlage och hans svettiga muskelmassa visar vagen...Jonas