tisdag, maj 15, 2007

Gubbtechno



I förra veckan fick jag ett sms med följande innehåll:
” Vi måste boka Fehlmann!! En av mina största technoupplevelser någonsin!”

Min vän menade som ni säkert förstått
  • Thomas Fehlmann

  • en gång i tiden resident på legendariska Tresor och deltidsmedlem i The Orb, en man som släppte sin första tolva 1982 (aktuell 29 maj med sin nya honigpumpe). Gubbtechno med andra ord, men med den kvalité, omsorg och kärlek som ofta utmärker äldre kreatörer. När jag sedan på söndagen läste det bästa inlägget i väskdebatten som symptomatiskt nog dök det upp väldigt sent, det där med eftertanke ni vet. Arkitekten bakom krönikan var föga överraskande
  • Carl Otto Werkelid

  • DIY verkligheten är sedan länge här och kommer i framtiden vara mainstream, men då blir det de som väljer den riktiga studion, eftertanke och sjunger långsamhetens lov det alternativa. Det blir till dessa vi söker oss när vår hunger efter kvalité blir för stor. Tror att den grupp kommer att härbärgera män och kvinnor i medelåldern och pensionsåldern, personer som inte är rädda för utveckling men med en kontext att placera den i. En ungdomlig vitalitet kombinerat med gammal visdom är framtidens avantgarde.

    P.S. 1 Year of madness har enligt källor från konstvärldens innersta kretsar fått höra att Alex Schulman är en installation. Enligt samma källor är Ernst Billgren mannen som skapat den till synes mänskliga installationen, vars tanke är att vara en kommentar till vissa kretsars avståndstagande gentemot ironin, som en positionering.

    P.S. 2 Enligt ännu säkrare källor från regeringskansliet har nu Year of Madness fått bekräftat att familjen Reinfeldt (mannen Fredrik är statsminister i fall ni missat det) är en massmedial konstruktion. Enligt rykten i undergroundkretsar har David Lynch utryckt en stark önskan om att få regissera filmen om familjen Reinfeldt.

    Inga kommentarer: